אמנות בסימן התחדשות

מחפשים מתנה לפסח? כמו חג הפסח העומד בסימן התחדשות, גם האמנות מתחדשת. לפניכם שני אמנים מפורסמים שיצירתם עברה מהפכים
בחג הפסח אנו חוגגים את יצאתם של בני ישראל מעבדות לחירות ואת התחדשותו של הטבע. לא סתם מכונה חג הפסח «חג האביב«. הוא נחוג בעונה המסמלת יותר מכל התחדשות ושחרור מהקור ומהסתגרות החורף, לחירות ולפריחת האביב. כמו עונות השנה, גם האמנים המפורסמים ביותר בתולדות האמנות לא קפאו על שמריהם. לא מעט אמנים מפורסמים פיתחו את סגנונם, שכללו ושינו אותו במהלך חייהם. בעודכם מחפשים מתנה לפסח, אתם מוזמנים להכיר את התנודות והחידושים שחלו ביצירתם של שני אמנים מפורסמים במיוחד.

פבלו פיקאסו
אחד מהאמנים המפורסמים ביותר בתולדות האמנות הוא פבלו פיקאסו. הצייר והפסל הספרדי ייסד את זרם הקוביזם בתחילת המאה העשרים, אך פיקאסו לא יצר רק ציורים קוביסטים. עוד לפני שצייר לראשונה ציורים קוביסטיים, אמנותו ידעה שלל גלגולים. התפתחותו האמנותית הושפעה בדרך כלל משינויים ומתנודות בחייו האישים והסוערים.

התקופה הכחולה של פיקאסו:
תחילת יצירתו של פבלו פיקאסו מאופיינת בסגנון מלנכולי בו שלט הצבע הכחול. סגנון זה של פבלו פיקאסו העיד על דכדוך ותחושת בדידות ששרו על הדמויות בציוריו. תחושות אלו שהשתקפו בציורים של פיקאסו הביעו את מצב רוחו האישי, שהושפע מהתאבדות חברו הטוב.

התקופה הוורודה של פיקאסו:
באופן ההולם את חייו של פבלו פיקאסו שהיו רצופים באהבות, מעברו מהתקופה הכחולה והמדוכדכת לתקופה הוורודה והעליזה של אמנותו, חל עקב התאהבותו בדוגמנית מודל נאה בשם פרננדה אוליבר, אותה פיסל האמן המפורסם. את רגשותיו העזים כלפי אוליבר אף הביע פיקאסו בציוריו, שהחלו לתפוס אופי שמח יותר ונמלאו בצבעים עזים, שביניהם בלטו הוורוד והכתום. נושא ציורו הבולט בתקופה זו היה הקרקס.

תקופת הקוביזם של פיקאסו:
בהמשך התוודע פיקאסו לאמנות האפריקאית, לא מעט בזכות קשריו עם הצייר אנרי מאטיס, שנמשך אף הוא לסגנון הפרימיטיבי. בהשפעת האמנות האפריקאית יצר פיקאסו לראשונה אמנות קוביסטית. פיקאסו הגה סגנון ציור זה, שפירק את הצורות המסורתיות והרכיב אותן בחזרה על סמך הדמיון. הרכבת הצורות המחודשת הושפעה ממסיכות אפריקאיות ופסלים. בתקופה הקוביסטית יצר פיקאסו את ציורו המפורסם ביותר «העלמות מאוויניון«.

מנשה קדישמן
מנשה קדישמן, יליד תל אביב, הוא אחד מהאמנים הישראלים המפורסמים ביותר. צייר ופסל זה אף זכה בפרס ישראל בתחום הפיסול. גם יצירתו של מנשה קדישמן לא היתה עשויה מקשה אחת. בראשית דרכו למד קדישמן פיסול במוסדות אמנות שונים ואצל מורים כמו משה שטרנשוס ורודי להמן. סגנון הפיסול של מנשה קדישמן בתחילת דרכו היה מופשט, גיאומטרי וגרנדיוזי. דוגמא לכך ניתן לראות באחד מפסליה המוכרים ביותר של העיר תל אביב, הפסל «התרוממות«, הממוקם ברחבת «הבימה«. אולם פסליו של קדישמן לא נותרו מופשטים. בהמשך דרכו הם לבשו פסליו צורה ברורה יותר כפי שניתן לראות בפסל «עקידת יצחק« הממוקם ברחבת מוזיאון תל אביב ובו נראית דמות כבשה העשויה מפלדת קורטן. מוטיב הכבשים הפך לבולט ביותר ביצירתו של מנשה קדישמן. האמן המפורסם אף הציג מיצב סביב מוטיב זה בביאנלה של ונציה, אחת מתערוכות האמנות הנחשבות ביותר בעולם. קדישמן לא נשאר בגבולות הפיסול והמיצב בלבד ובהמשך הקריירה האמנותית שלו התגלגלה יצירתו גם לאמנות הציור. במהלך שנות התשעים צייר מנשה קדישמן אלפי דיוקנאות של כבשים שהפכו לציורים מפורסמים מאד. אמן ישראלי מפורסם זה הוא דוגמא נוספת להתפתחות ולהתחדשות הנגלים לא רק בעונות השנה, אלא גם בעולם האמנות.

רוצים להתחדש גם אתם באמנות כמתנה לפסח או כמתנה לאירוע אחר? גלשו באתר מסגרת, בחרו ציורים מפורסמים ותמונות מפורסמות, והזמינו אותם עוד היום.
אמנות בסימן התחדשות
אמנות בסימן התחדשות
אמנות בסימן התחדשות
אמנות בסימן התחדשות
אמנות בסימן התחדשות
אמנות בסימן התחדשות